Training authentieke aanwezigheid

Een training in samen-anders-zijn.

Verlang je diepere en meer authentieke verbinding met jezelf, je vrienden en familie, maar weet je niet hoe dit te realiseren? Censureer je soms delen van jezelf in belangrijke relaties? Ervaar je een relatie of jezelf weleens als onecht, verborgen, gemaskeerd of oppervlakkig?

Welkom zoekers naar diepe connectie!

Deze training zal je de basis tools bieden om je verbindingen te verdiepen en eerlijk in contact te staan met de mensen waar je om geeft. Er is geen ervaring nodig. Kom gewoon zoals je bent. 

Training authentieke aanwezigheid

Van kinds af aan leren we om een masker te dragen, om niet volledig onszelf te tonen. Wat niet als beleefd, voorzichtig, welwillend, hardwerkend, of rustig wordt beschouwd, krijgt vaak niet de ruimte die het verdient. We absorberen de waarden van onze ouders, leerkrachten en de samenleving, waardoor we onszelf beperken in wat we denken, voelen, doen en wie we kunnen zijn. Door de conditionering van ons lichaam te doorbreken en kritisch te kijken naar de verhalen die we over onszelf en de wereld geloven, breken we de onzichtbare ketens. Zo bevrijden we ons lichaam en verdiepen we onze connectie met onszelf en anderen. Deze training ondersteunt dit proces door het beoefenen van existentiële vaardigheden, zoals:

 • intieme verbinding aangaan met jezelf, je lichaam en de ander
 • radicaal eerlijke introspectie
 • onbewuste delen van jezelf aanraken
 • je angsten begrijpen en transformeren
 • mentale souplesse om je eigen concepten en verhalen in vraag te stellen
 • je subtiele lichaam beheersen
 • leren met (en van) verbeelding
 • leren liefhebben en sterven
 • authentiek aanwezig zijn

Deelnemers worden aangemoedigd om hun unieke uitdrukking van mens-zijn te ontdekken. Dit vraagt om een pluralistische aanpak waarin diversiteit centraal staat. Onze training gaat verder dan lezingen en theorieën; ze vindt plaats in interactie met anderen, in verbinding met je lichaam en in de diepte van je persoonlijke ervaring. Doe mee aan zorgvuldig gekozen oefeningen die je bestaande concepten, overtuigingen, gevoelens, zelfbeeld, lichaamsbeleving en conditioneringen zichtbaar maken en in twijfel trekken.

Structuur en data van de training

De training bestaat uit 4 weekends, 4 online samenkomsten, huiswerk en opdrachten, en een buddy om mee uit te wisselen tijdens de intervallen tussen weekenden.

Sommige trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Een aantal trainingen geven we in samenwerking met l’avant-garde. Je kan hier meer over lezen op hun website.

De data zijn:

Traject 2023-2024 (in Samaya, gesloten groep via l’avant-garde):

 • 10-12 November 2023
 • 8-10 December 2023
 • 26-28 Januari 2024 
 • 23-25 Februari 2024

Traject najaar 2024 (in House of the beloved, open voor iedereen):

 • 8-10 November 2024
 • 6-8 December 2024
 • 24-26 Januari 2025
 • 28 Februari -2 Maart 2025

Een weekend start op vrijdag om 19u30 en eindigt op zondag om 17u. Je kan optioneel ook dineren op vrijdag vóór de training en/of zondag na de training (€ 32,70 incl. 9% btw per maaltijd op eigen kosten). 

Samaya

Sommige trainingen vinden plaats in conferentiecentrum Samaya (www.samaya.nl).

“Conferentiecentrum Samaya is een kleinschalig kloosterhotel gelegen in het hart van Nederland, vlakbij Utrecht, op een groene plek tussen de Betuwe en tegen de Utrechtse Heuvelrug waar het nog echt stil is. Kom thuis in een sfeer van ruimte en rust met een team dat garant staat voor een onbezorgd verblijf. Zowel voor (opleidings)groepen als voor individuele gasten bieden wij een gastvrij verblijf of retraite waarbij de 4 hectare Engelse landschapstuin een onlosmakelijk onderdeel van uw ervaring uit zal maken.

Onze zalen met volop daglicht beschikken allemaal over een eigen besloten buitenruimte waardoor de activiteiten al snel deels ‘naar buiten’ verplaatsen. Onze gastenkamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over eigen sanitair. Ons (vegetarische) restaurant serveert dagelijks verse biologische maaltijden voor onze verblijvende gasten.”

door wie?

Deze training wordt gefaciliteerd door Dr. Stijn Smeets, geassisteerd door gastdocenten. 

aanmelden

De training is gericht op diepgaande reflectie en transformatie. De oefeningen nodigen je uit tot kwetsbaarheid, jezelf in vraag stellen, je grenzen verleggen, lachen en huilen, stilte en kwaadheid, discomfort en rust, vertrouwen en confrontatie, uitbarsting en relativisme, assertiviteit en flexibiliteit, … Kortom, alles wat menselijk is.

Als dit is wat je zoekt, kom dan naar een ervaringsdag of plan jezelf in voor een kennismakingsgesprek via deze link. Samen verkennen we dan of deze training aansluit bij wat jij zoekt. Bijkomende vragen kan je altijd e-mailen naar info@houseofthebeloved.eu. 

Er zijn slechts 10 plaatsen beschikbaar. Plaatsen worden toegewezen in volgorde van betaling.

kom het eens uitproberen

Het is niet eenvoudig om in woorden uit te drukken hoe een opleiding eruit ziet die voornamelijk in verbinding en vanuit het lichaam ontstaat. Daarom organiseren we een aantal dagen en weekenden waarin we werken met authentieke aanwezigheid, en je iets kan ervaren van de opleiding. Klik hier voor meer informatie.

kostprijs 

Je kan je inschrijven voor de volledige training (4 weekends) of voor één of meerdere weekends. Prioriteit wordt gegeven aan deelnemers die zich voor de volledige training inschrijven. Mochten er nog plaatsen overblijven, dan kunnen die aangevuld worden met losse inschrijvingen. 

 • Training: € 1600 (€ 400 euro per weekend; exclusief btw; de btw bedraagt 21%, inclusief is € 484 per weekend, of € 1936 in totaal). Je plaats is gereserveerd als je het volledige bedrag betaald hebt. Je kan het bedrag storten op rekeningnummer IBAN BE54 7370 7190 1897 (tav House of the beloved vzw) met vermelding van je naam en “training l’avant-garde”. Je kan je pas inschrijven na deelname aan een ervaringsdag (en een kort gesprek over je deelname) of een kennismaking via zoom (zie aanmelden hierboven). 

De kosten van het eten en het verblijf hangen af van de locatie.

 • SAMAYA: Overnachting, maaltijden, koffie en thee à volonté: € 1354 (1-persoonskamer, € 338,5 euro per weekend) or € 1096 (2-persoonskamer, € 274 euro per weekend). Dit bedrag betaal je rechtstreeks aan conferentiecentrum Samaya aan het einde van het weekend.
 • House of the beloved: Overnachting kan je zelf regelen in de buurt (vb. B&B of hotel). Voor maaltijden, thee à volonté, en de ruimte betaal je €600 euro (€150 per weekend, inclusief btw).